Borås Kongresshus

Nu har Kongresshuset i Borås blivit invigt. Detta efter  projekt som har hållit på i ett antal år men nu är klart. Det var invigning/öppet hus tisdag och onsdag 20-21 november. Det har varit ett bygge som har haft en snålt tilltagen tidsram, men lyckats att bli klar i tid och  klarat sig inom den budget på 210 miljoner som beslutades 2012.  Det var spännande att gå runt i huset och se den blåa väggen  som är gjord av i med den 1000 åriga italienska tekniken Stucco lustra.

Man kunde gå högst upp i huset och få en bra överblick över Borås åt alla håll.

Det var redan möten i vissa av rummen och till jul kommer Arvingarna med sin julshow.  Huset erbjuder lokaler från 5 personer upp till 990 personer, och förhoppningen att det skall bli många möten och kongresser i huset i framtiden.

Efter den stora debatt som det  var inför beslutet så är det väl bra att det nu är invigt.  Boråsarna får nu se vad de fått för pengarna och förhoppningsvis kommer det att vara väl använda, och ta många besökare till stadens hotell och restauranger vilket krävs för att den samhällsekonomiska kalkyl som utgjorde underlag för beslutet att bygga håller.

Om bygget av kongresshus
Kongresshusets hemsida