Borås Sveriges New York

pistol med knutslagen pipa

För att ta vara på det intresse för klimatsmarta resor har SJ bett sina resenärer att nominera svenska resmål vilka man kan åka kollektivt till, som står sig i en internationell jämförelse. Av de resmål som nominerats har SJ valt ut 10 finalister, och fram till 31 mars kan man på deras hemsida rösta för att se vilken som är svenskarnas favorit resmål

De 10 kandidaterna är Stenshuvud, Ven, Mölle, Borås, Åstol, Kosterhavet, Djäknesundet Vättern, Sundborn, Skuleskogen och Trollsjön.

För att visa hur bra det är att semestra i Sverige har SJ också tagit med jämförelse hur många kilo koldioxid som man släpper ut beroende på om man väljer att semestra i Sverige eller att välja den internationella motsvarigheten. Man beskriver även hur man kan resa till de olika resmålen.

Glöm inte att går in och rösta före den 31 mars