Borås scouter till världsläger

Till sommaren åker 13 scouter i åldern 14-17 år från Borås till World Jamboree Summit Bechtel Reserve,West Virginia i USA för att vara med på Världsjamboreen.  Detta är scouternas motsvarighet till idrottens OS. Det är nästan 2000 scouter från Sverige som åker dit.  Scouterna kommer från Dalsjöfors, Sandareds och S:t Örjan Borås scoutkårer

2011 var lägret i Sverige och senaste gången för fyra år sedan var det i Japan. I sommar åker uppemot 50 000 scouter från 169 länder till lägret för att lära känna nya vänner och genomföra spännande aktiviteter såsom forsränning, klättring och BMX cykling. 

Innan lägret åker alla svenska scouter på en rundresa på 10 dagar för att få uppleva USA genom att både besöka en storstad och någon naturupplevelse.  Den svenska gruppen är uppdelad i avdelningar med 36 scouter och 4 ledare i sin tur består av 4 patruller med 9 i varje.

Avdelningarna har 2 förträffar inför lägret för att lära känna varandra och förbereda sig inför lägret. Agenda 2030 målen genomsyrar på förberedelserna och även lägret.

Utöver de 50 000 scouterna kommer upptill 100 000  dagsbesökare under besöksdagarna.