Kock – Inga-Gull

 

 

 

Hur kom det sig att du blev kock?

-Jag började på 2-årig socialt linje på Bäckängsgymnasiet, men hoppade av efter en termin då jag kände att detta var inte riktigt ” min grej”. Sökte till Strömma lanthushållsskola, där jag fick upp ögonen för matlagningens konster.

Vad har du gått för utbildningar?

-Gått  på Strömma lanthushållsskola, en ekonomikurs och en påbyggnadskurs till kock. Om man vill utbilda sig till kock så finns det många utbildningar både i Sverige och utomlands. Som olika Hotell/restaurangskolor, komvux har utbildningar och sedan finns det ett flertal utbildningar till kock och kallskänka.

table-188982_1280

 

 

Några positiva och negativa saker med yrket?

-Det är ett omväxlande jobb. Har arbetat med att lagat mat till barn på en förskola, till äldre på ett boende  samt på en personallunch restaurang som husmor där jag var lite allt i allo.  Det negativa kan vara att det kan vara mycket tunga lyft, men det har blivit bättre med tiden. Hjälpmedel har kommit mer och mer.

Tror du att kock  är ett framtidsyrke?

-Jo det är verkligen ett framtidsyrke nu med alla speciella inriktningar på olika koster som gluten, laktos, halal mat, äggfritt mm. Även nya rätter och restaurangkök  som kommer hit från andra länder.

 

food-1155130_1280