Borås Föreningsgala

Årets Föreningsgala har genomförts. Kvällens konferencier var Fritid och folkhälsonämnden ordförande Ida Legnemark som i inledningen tog tillfället i akt att framföra stadens tack till alla de föreningsledare som var med på galan. De gjorde ett arbete som gjorde Borås till en bättre stad att leva i.

Till den är två från alla Borås föreningar inbjudna samt de som under genomfört Boråsklassikern. Kvällen började med att en timmes mingel då man även fick tallrik med lite av varje. Efter det var det dags för utdelning av Borås klassikern, Maria Krafft Helgesson fick ett jubileums minne då hon var den enda som genomfört klassikern alla 10 år som den funnits. Sedan fick 2 kvinnor i rullstol årets specialklassiker som gäller för personer med funktionsnedsättning. Efter det fick alla andra närvarande komma fram och ta emot årets klassiker

Kvällens underhållning stod Timo Räisänen som sjöng låtar. Under kvällen delades det ut utmärkelser och stipendier.  Kulturföreningen Bosna blev årets Integrationsförening och Fältrittklubben blev årets idrottsförening som utdelades av SISU. Rotary och Föreningsrådet i Borås delade även ut sina ungdomsledarstipendier och stipendie till kvinnligt ledarskap under galan