Våga byta yrke

Svaren från dina ansökningar blir färre och färre, stendött. Är man över 50 kan det ibland kännas omöjligt att få ett nytt jobb. Eller sitter du fast på en arbetsplats där du helst vill komma ifrån. Varje morgon kämpar du för att ta dig upp och till ditt jobb, samma visa år ut och år in. Dags för en förändring. Tänk om, byt yrkesbana. Leta upp företaget du skulle vilja jobba hos, ta reda på ”allt” och ta kontakt. Skicka ett mejl eller ring.

electrician-1080554_1280 (2)

En aspekt som vandrar runt i tal är att det inte är någon idé att satsa på en äldre person, eftersom denne bara har ett fåtal år kvar att jobba före pension. Fel, för det finns inget belägg för att en yngre person som anställs stannar kvar längre. Så det kan du inte ha som ursäkt för att förändra din situation. Gör som så många önskar men inte vågar, förändra ditt liv med ett meningsfullt och kul jobb. Självklart är det inte enkelt, men att försöka är att växa. Att man försöker är att komma en bit närmare sin önskan om förändring. Tänk vad mycket erfarenhet du har att dela med dig av som 50+. Och det finns många kurser och utbildningar som du kan gå, inte för sent. Bara du själv som väljer.

glass-blower-385490_1280 (2)

Var inte blygsam med att tala om vad du kan, och vad du är villig att lära dig. Ett företag borde må bra av att ha stor spridning åldersmässigt. Det kan vara så att det är arbetsgivaren som saknar kunskapen om att så är fallet att bara unga personer jobbar där. För visst måste det vara viktigast med kompetens och personlighet när någon skall anställas. Att personen har ett driv, är positiv och vill jobba på just detta företaget. Inte ålder. Lägg din energi och fokusera på det positiva du är, kan och vill för det kommer du långt på.

Många vill byta jobb men vågar kanske inte. Man vet vad man har men inte vad man får, säger man. Det behöver inte vara sant, läs på om företaget och om det du vill göra. Man kan vara rädd för att misslyckas och då är det lättare att stanna kvar på ett jobb man kan, fastän man känner sig uttråkad och inte får några utmaningar som för en framåt.

Bestäm dig och våga byta, tro på dig själv. För en sak är säker – Du lever bara en gång!