Mycket pengar att spara på prisjämförelser

Att det går att spara mycket pengar på att köpa resor på nätet är känt. Likaså att riskerna med blufföretag och sådana som går i konkurs är stora. Det finns dock enklare, billigare och betydligt säkrare köp att göra där det går att spara mycket pengar.

Några exempel på vardagsprodukter med butikspriser jämfört med inköp via nätet.

Produkt Butikspris Nätpris Besparing Besp. i %
Win10 pro 2.290 205 2.085 91
Osram xenon original 1.150 645 505 44
Castrol A5/B5 280 129 151 54

Totalt 3.720 979 2.741 74

Hur kan det vara så stora skillnader på likadana produkter kan man fråga sig. Som konsument kan man påverka prissättningen genom att handla där priserna är låga. Att företag säger sig ha stora omkostnader är ingen bra förklaring till varför man ska överbetala en vara. Alkohol kan privatimporteras från Tyskland till mellan 20-40% lägre priser, frakt och den svenska punktskatten inräknad. Dock måste man själv fylla i blankett på Skatteverkets hemsida och deklarera importen. Vikten bör också uppgå till ca. 12kg för att komma ner i transportkostnad.

Att före ett köp gå in på sajter med prisjämförelser är en god idé. En sådan är prisjakt.se.